Over Jitse

Home / Over Jitse

“Hoe ik onze winkel zou omschrijven? Een familiebedrijf dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een
servicegericht, toonaangevend en vooruitstrevende jeanszaak. Waarbij gezelligheid en persoonlijke aandacht
nooit uit het oog is verloren.”

Aan het woord is Richard Veeninga, eigenaar van Jitse Fashion in Klazienaveen. Richard begon eind jaren tachtig in de kledingzaak die in 1977 destijds door zijn vader Jitse, bekend van de band ‘Trio Jitse’, werd opgericht. Richard: “Sinds ons bestaan hebben wij mooie, gezellige en moeilijke tijden meegemaakt.

"Het begon allemaal in ons eerste pand. Daar bevond zich een kelder van hooguit 2 meter. Deze werd al snel omgedoopt tot ‘het jeanskeldertje’. Had je een mooie spijkerbroek nodig dan ging je naar het jeanskeldertje van Jitse. In die tijd een begrip in de regio. Er gebeurde daar van alles. Koffie roeren met een kleerhangertje of mijn vader pakte de accordeon en er werd met z’n allen gezongen. Een heel gezellige tijd. Bij menigeen liepen de tranen vaak over de wangen van het lachen.”

In 1996 verhuisde de winkel naar een ander pand. “Een goede keus“ vertelt Richard. De kelder van het vorige pand bleek namelijk lek. Na een mooie start in dit pand sloeg het noodlot toe in 2001. Door brand getroffen moesten we noodgedwongen een herstart maken in het huidige pand aan de Van Echtenskanaal NZ. "Wat er dan allemaal op je afkomt dat wens je niemand toe. Dankzij behulpzame collega’s en onze trouwe klantenkring hebben we het toch allemaal gered.”

De noodgedwongen verhuizing pakte achteraf gezien heel positief uit. De dameszaak ‘Zazou’ (ook van Jitse) en ‘Jitse Fashion’ werden samengevoegd. Zo werd een begin gemaakt aan een nieuwe winkelformule. Het accordeon van weleer is naar achteren geschoven, maar de gezelligheid is er nog altijd te vinden. “Spijkerbroeken zijn nog altijd een belangrijk onderdeel van onze zaak,” zegt de ondernemer,“daar zijn we groot mee geworden.“

 

Heb je vragen of wil je meer informatie ? neem dan gerust contact op kom eens langs in de winkel.

Jitse fashionstore

Openingstijden

Maandag 13:00 - 17:30
Dinsdag 9:30 - 18:00
Woensdag 9:30 - 18:00
Donderdag 9:30 - 21:00
  koopavond
Vrijdag 9:30 - 18:00
Zaterdag 9:00 - 17:00

Winkel

Jitse Fashion
van Echtenskanaal n.z. 139A
7891 AG Klazienaveen
 
Telefoonnummer 0591-314416
Faxnummer 0591-393321
E-mail adres

Plan uw route